Wat doen we

Wij houden ons bezig met het plaatsen, onderhouden en controleren van nestkasten voor kerkuil, bosuil, steenuil en torenvalk.

Met het controleren van de nestkasten verzamelen wij veel gegevens over de vogels en hun leefgebied. Die gegevens stellen wij ter beschikking aan het Vogeltrekstation en Sovon. Zij gebruiken deze gegevens voor hun onderzoek naar verspreiding en overleving van deze vogelsoorten in Nederland.

 

Wij verkrijgen de informatie door het ringen van al onze nestjongen en adulten. Tijdens het ringen proberen wij zoveel mogelijk gegevens te verzamelen door het nemen van de biometrie.

Inmiddels hebben wij 2 ringers in onze groep en werken wij nauw samen met VRS De Haar uit Haarzuilens.

Wie zijn wij

Wij zijn Nestkasten Werkgroep Woerden, onderdeel van de Natuurgroep Kockengen (NGK).

Vanuit de NGK was er geen actieve nestkasten werkgroep meer omdat er te weinig mensen waren om alle werkzaamheden uit te voeren.

In 2012 zijn wij door deze leden van de nestkasten groep van de NGK op weg geholpen, rondgeleid door hun toenmalige gebied en hebben wij weer nieuw leven geblazen in deze werkgroep.

Wij zijn een groep van 15 personen en we zijn actief in een groot gedeelte van het Groene Hart van de provincie Utrecht.

logo.png